Rahat - ebay ja paypal vei

Vietiinkö auto tai stereot?
Vastaa Viestiin
Avatar
AK47
aktiivimeseläinen
Viestit: 5692
Liittynyt: 19.2.2007 23:05
Paikkakunta: 08/09

Rahat - ebay ja paypal vei

Viesti Kirjoittaja AK47 »

Kas niin.

Ostin ebaystä pari tuotetta. Toinen tavara ei ikinä saapunut ja kiinalaiseen kauppiaaseen ei saa yhteyttä edes ebay. Toinen oli Liettualainen kauppias joka myi rikkinäisen tuotteen ehjänä.

Tässähän ei ole mitään ihmeellistä. Mutta siinä on että ebayn money back quarantee ei toimi.

1 case: Sain kiinalaiselle maksamat rahat takaisin mutta en kokonaan. Dollarimäärä on ok mutta euromäärä vähemmän. Tililtä veloitettu euroja ja maksettu takaisin euroja.

2 case: Liettuan kauppias johon sai yhteyden hyvitti summan joka oli GBP hintasena myyty ja hyvitetty. Taas sama juttu, tililtä veloitettu euroja ja maksettu takaisin vähemmän euroja.

Olen myyjille ja ebaylle laitellut useita viestejä ja myyjä on kummassakin toiminut ok mutta ebay ottaa itselleen osan hinnasta. ebay jopa väitti että syy paypalissa ja pyysi ottamaan sinne yhteyttä. paypal sanoi ettei viimeiseen 6 kk ole tapahtumia... Eli walkin around bullshit.

Summathan en monia euroja ole mutta periaate on selvä, ebay ei maksa rahoja takaisin.

Itseasiassa epäilen ettei rahat mennyt ikinä myyjälle asti vaan olivat jossain puskurissa ebayn tilillä.

Nyt kun muistelen niin ebayn kanssa on ollut joskus sellaista että ostoshetkellä maksettu summa ollutkin eri kun tiliveloitusta on katsonut. Ja sielläkin aina ostajan tappioksi.

Taitaa ebayssa vetää joku liiviinsä pikkusummia mutta isolla volyymillä.

Onkos muilla havaintoja vastaavasta?
Viimeksi muokannut AK47, 13.8.2020 17:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Herrasmies ei kahta vaihda - Toinen on Mersu ja toinen on vaihde.
MHe
Viestit: 1133
Liittynyt: 17.6.2008 15:50
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja MHe »

sehän riippuu kenen valuuttakurssia käyttää, luottokortin vai paypalin... varmasti on ero samoin kun on osto- ja myyntikursseissa ei ajankohtanakin.
W212 350CDI -09
W219 320CDI -07

Ex: W220 320CDI -01
Ex: W211 320CDI -04
Ex: W210 270CDI -01
Avatar
AK47
aktiivimeseläinen
Viestit: 5692
Liittynyt: 19.2.2007 23:05
Paikkakunta: 08/09

Viesti Kirjoittaja AK47 »

MHe kirjoitti:sehän riippuu kenen valuuttakurssia käyttää, luottokortin vai paypalin... varmasti on ero samoin kun on osto- ja myyntikursseissa ei ajankohtanakin.
ebay on todennut että riippuu valuuttakursseista. Sitten todennut että ei riipu valuuttakursseista sitten sanonut että riippuu valuuttakursseista jne. Joka kerran eri asiakaspalvelija. Yksi sanoi että asia kuuluu paypalille... Mitähän keksivät seuraavaksi.

Fakta nyt on että jos asia riippuisi valuuttakursseista niin mitäpä jos myisin olematonta tavaraa kaverilleni joka ostaisi sen kun kurssi edullinen ja minä en lähettäisi sitä ja kaveri saisi takaisin enemmä valuuttakurssin takia... NOT, olen varma että tämä estetty ja sitä kautta ei voi olla toissuuntaisesti mahdollista myöskään.

Koska tavaraa ei ole tullut ei voida veloittaa. Mutta kuitenkin on veloitettu tiliä koska saanut vähemmän mitä maksettu.

No, selvitellään asiaa. Mielenkiinnolla odotan miten kauan pitää viestejä lähetellä.

Maksoin visalla kuten aina. Visa toki maksaa takaisin, niin se on ennenkin mennyt - sitä en epäile mutta ebayn toiminta tässä tosiaan ihan hanurista.
Herrasmies ei kahta vaihda - Toinen on Mersu ja toinen on vaihde.
Avatar
dealer
Viestit: 28243
Liittynyt: 19.9.2005 19:59

Viesti Kirjoittaja dealer »

Eipä ole sattunut ongelmia vastaan. Yksi tuote jäi saapumatta Kiinasta, myyjä oma-aloitteisesti kyseli onko saapunut ja vannotti olemaan laittamatta negatiivista palautetta ja palautti rahat tilille.
Tosin aika vähän olen tilaillut, 5-10 kertaa vuodessa jotain. Maksu Paypalilla.
Supa
Viestit: 716
Liittynyt: 18.4.2007 21:33
Paikkakunta: Kiviranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Supa »

Mä tilaan viikottain tavaraa pitkin maailmaa Ebayn ja monen muun alustan kautta, maksan aina Paypalilla ja sinneki vielä Visalla.
Joka ostoksesta Paypal laittaa kuitin sähköpostiin, tapahtumatiedot on sieltä kaivettavissa vaikka mitään ei oo sivujenkaan listasta ikinä kadonnut.

Ongelmatilanteissa, jos myyjä temppuilee (hyvin harvoin) oon aina saanu rahani kun oon tehny Paypalille valituksen. Yleensä pari kolme viikkoa menny käsittelyssä, nyt oli tapaus missä meni melkein 5 kuukautta.
Ja euromääräsesti on palautettu se mitä on veloitettu eli osto/maksuhetken kurssilla, oli myyjän valuutta mikä tahansa.

Mut yleensä jo Ebayssa tehty yhteydenotto ennen valitusta on riittäny rahapalautukseen, negatiivinen palaute kun rehellisillä myyjillä tuppaa aiheuttaan yksittäistä kauppaa suuremman tappion liikevaihtoon.
Toki aina mahtuu joku mätämuna joukkoon ja jonkun ostajan kohalle ne arvonnassa sattuvat vaikka palaute kuinka ois 99% hyvää...
http://www.mptiihonen.fi
http://www.nolimit.fi

--
W906 318cdi -08 / W639 115cdi -08
ex. S211 220cdi -06 / W639 115cdi -05 / S211 280cdi -06 / W203 220cdi -01 / W124 250DT -93 / W124 200 -86
Avatar
AK47
aktiivimeseläinen
Viestit: 5692
Liittynyt: 19.2.2007 23:05
Paikkakunta: 08/09

Viesti Kirjoittaja AK47 »

Kas niin. Pari viikkoa on laiteltu viestejä edestakaisin.

Ensinhän ebay sanoi että kurssimuutoksesta johtuu ja sitten ettei johdu ja tätä veivattiin edestakaisin. Sitten sanoivat että täytyy olla yhteydessä paypaliin.

Paypal veivasi asiaa viikon hyvinkin kunnes löysivät joltain guest tililtä kyseiset maksut ja totesivat että kurssimuutoksista johtuu ja olen saanut takaisin sen mitä kuuluu.

ELI: ebay money back quarantee ei pidä paikkaansa eikä paypalin myöskään.

Onneksi jää visa jolta sitten voin asian pyytää korjaamaan. Mutta nyt myyjät ei saa mitään mutta paypal ja ebay saavat tuon erotuksen ja sen maksaa jos maksaa visa käyttäjät.

Tarkkailkaa josko muillekin käy näin kun tuote ei saavu tai jos se hyvitetään viallisuuden takia.

En aio käyttää paypalia enää yhtään mihinkään. Mutta näemä ebay tekee sen väkisellä käyttämällä guest tiliä, vaikka maksaa visalla.

Oletteko saaneet vängättyä kauppoija ebayssä ebayn ulkopuolelle ja millä keinolla? Yhteys myyjään jotenkin ilman että ebayn stasi pääsee viestiin käsiksi?

Fee reversal tosin ei ole mielestäni valuuttakurssin muunnos vaan välityspalkkioon liittyvä käsite.

Kuva


Onneksi kyseessä kymppien hintaiset tavarat eikä japanista ostettu mersu kuten sinne yhden maksoin paypalilla kerran.
Herrasmies ei kahta vaihda - Toinen on Mersu ja toinen on vaihde.
Avatar
simoks
Retro-HVM
Viestit: 791
Liittynyt: 30.10.2010 17:56
Paikkakunta: Toijala

Viesti Kirjoittaja simoks »

Tilasin entiseen möhköön puhaltimen etuvastuksen, hinta oli joku 70e muistaakseni kuluineen, ikinä en mitään ilmotusta saanu että kyseinen osa olis jossain haettavissa, en siis yhtään mitään. kunnes jonkun reilun kuukauden kuluttua jo auton myytyäni kävin kurkkaan huvikseen niin tilauksen tila oli "returned to sender" eli palautettu myyjälle, mikähän juttu? En kyllä jos rehellisiä ollaan niin jaksanu edes ottaa yhteyttä että laittasivat rahat takasin mutta eipä sieltä silti mitään kuulunu :roll:

Muuten on kaikki tullut aina perille asti mitä nyt tullille joutunut muutaman kerran laittaan jotain todisteita mitä oon ostanu ym liibalaabaa.
W210 E320cdi -02

Entiset:
W210 200cdi -99
W126 300SEL -88
W210 300TD -99
W140 350TD -94
Avatar
AK47
aktiivimeseläinen
Viestit: 5692
Liittynyt: 19.2.2007 23:05
Paikkakunta: 08/09

Viesti Kirjoittaja AK47 »

simoks kirjoitti:Tilasin entiseen möhköön puhaltimen etuvastuksen, hinta oli joku 70e muistaakseni kuluineen, ikinä en mitään ilmotusta saanu että kyseinen osa olis jossain haettavissa, en siis yhtään mitään. kunnes jonkun reilun kuukauden kuluttua jo auton myytyäni kävin kurkkaan huvikseen niin tilauksen tila oli "returned to sender" eli palautettu myyjälle, mikähän juttu? En kyllä jos rehellisiä ollaan niin jaksanu edes ottaa yhteyttä että laittasivat rahat takasin mutta eipä sieltä silti mitään kuulunu :roll:

Muuten on kaikki tullut aina perille asti mitä nyt tullille joutunut muutaman kerran laittaan jotain todisteita mitä oon ostanu ym liibalaabaa.
Kokonaan tulematta olleita on ollu noin 4-5 läppärin akkua ja 3-4 erinäistä työkalua. Yksikin tapaus oli niin että tilasin pienikapasiteettisen akun myyjä A:lta ja suurikapasiteettisen myyjä B:ltä, aikaeroa oli jonkin verran ehkäpä viikko. Seurantakoodit tuli ja ei niiden mukaan mitään tapahtunut. Sitten molemmat muutti seurantakoodit ja sattumalta ne sijoittui samaan konttiin tjsp joka seikkaili jossain kiinan ja venäjän suunnalla ja ei ikinä sieltä edennnyt sitten minnekkään ja aikaikkunat meni kiinni saapumisista ja disputeista. Monesti on saanut ootella rahojaan takasin 3-4 kuukautta maksuhetkestä. Eli ottavat lainaa ja maksavat takas, se tekeekö sen myyjä mitä en usko mutta ehkä aliexpres, tai muu taho.

Mutta tässä nyt on ebay ja paypal joka samojen omistajien putiikkeja selvästi jättänyt money back quarantee lupauksensa täyttämättä.

Varmasti jos kurssit olisi toisinpäin he eivät laittaisi mun tilille vahvistuneen euron takia senttiäkään yli maksetun hinnan.

Tämähän on siis periaatejuttu mitä suuremmassa määrin.
Herrasmies ei kahta vaihda - Toinen on Mersu ja toinen on vaihde.
x_ismo
Viestit: 75
Liittynyt: 24.10.2012 14:05
Paikkakunta: Vesilahti

Viesti Kirjoittaja x_ismo »

Sain ebay:ltä (paypal) rahat takaisin kokonaisuudessaan kun tilasin puhelimen Italiasta ja kotelossa ei ollutkaan itse puhelinta. Rikosilmoitus ja sen skannaus riitti, Visa olisi myös palauttanut rahat mikäli paypal ei.

Valuuttakurssit ei kai eu:n sisällä heittele joten siitä ei pitäisi tulla tappiota. Saa nähdä miten punnan kanssa tulevaisuudessa käy. Kiinasta ostan euromääräisenä ja aina ne palautukset on olleet oikein.

Amazon.de myös palautti rahat täsynääräisesti, ensin saksan alv:in mukaan ja sitten lisänä alv:ien erotus omana suorituksena ( + palautuspostikulut melkein 50€).

Joskus kiinalaiset on saanut vetkuteltua aikarajan yli, siitä viisastuneena annan kaksi päivää aikaa reagoida reklamaatioon, sen jälkeen avaan disputen.


Ehkä kuluttajaneuvonta osaisi auttaa, kuullostaa aika oudolle tuo paypal/ebay sekoilu kun samaa firmaa ovat.
Avatar
dealer
Viestit: 28243
Liittynyt: 19.9.2005 19:59

Viesti Kirjoittaja dealer »

Jahas.
Kautta aikojen toinen ongelma minulla Ebaysta tilatun tuotteen kanssa, eli ei saapunut. Huomasin vasta kolmisen viikkoa sen jälkeen kun olisi pitänyt tulla.
Hinta oli noin 50 euroa, myyjä palautti tilille ja pyysi olemaan yhteydessä jos tuote vielä sattuisi saapumaan.
Avatar
AK47
aktiivimeseläinen
Viestit: 5692
Liittynyt: 19.2.2007 23:05
Paikkakunta: 08/09

Viesti Kirjoittaja AK47 »

Suljin ebay ja paypal tilin. Pitäkööt tunkkinsa :D
Herrasmies ei kahta vaihda - Toinen on Mersu ja toinen on vaihde.
Avatar
epk
Herrastuunari
Viestit: 2471
Liittynyt: 07.11.2005 0:07
Paikkakunta: 02

Viesti Kirjoittaja epk »

vaikeaksi menis elämä ilman ebayta ja paypalia. Satoja ostoja ja luonnollisesti sekaan mahtuu muutamat "huonot" ostot, mikä nyt on luonnollista missä tahansa kaupankäynnissä kun määrät nousee.

Jatkan jatkossakin käyttöä, säästö sen verta isoa vaikka jäiskin joskus kymppi poikineen saamatta.
Sprinter99
Viestit: 121
Liittynyt: 12.11.2018 12:22

Viesti Kirjoittaja Sprinter99 »

Pääsin eroon PayPalista kun tuli uusi kortti.
Nykyään ostan suoraan luottokortilla, jos tarvetta ebaylle.
miqum_86
aktiivimeseläinen
Viestit: 2006
Liittynyt: 25.10.2010 20:14

Re: Rahat - ebay ja paypal vei

Viesti Kirjoittaja miqum_86 »

Niin paljon tulee hinnassa etua vuositasolla, etten ole edes harkinnut luopuvani ebaysta ja paypal-tilistä. Pari kertaa ollut ongelmaa, ja hieman yllättäen halvempien tuotteiden kanssa. Eli tuollakin pätee jossain määrin sanonta, jos se on liian halpaa, niin se ei ole totta. Ekana kannattaa aina katsoa kaksi asiaa, Ships to: minne ja myyjän palautepisteet ja niiden prosentuaalinen osuus. Jotkut saattaa tehdä ensimmäiset sata kauppaa pohjalle plussalla ja sen jälkeen alkaa tippua negaa.

E: Niin ja siis nämä reklamaatiokeikat on hoidettu asianmukaisesti, ebayn toimesta ja rahat on tullut tilille.
® Mesen linttaklubi
-kuluttaa muttei kulje

® Mesen Porkkana-klubi
Avatar
AK47
aktiivimeseläinen
Viestit: 5692
Liittynyt: 19.2.2007 23:05
Paikkakunta: 08/09

Re: Rahat - ebay ja paypal vei

Viesti Kirjoittaja AK47 »

miqum_86 kirjoitti: 19.8.2021 13:39 Niin paljon tulee hinnassa etua vuositasolla, etten ole edes harkinnut luopuvani ebaysta ja paypal-tilistä. Pari kertaa ollut ongelmaa, ja hieman yllättäen halvempien tuotteiden kanssa. Eli tuollakin pätee jossain määrin sanonta, jos se on liian halpaa, niin se ei ole totta. Ekana kannattaa aina katsoa kaksi asiaa, Ships to: minne ja myyjän palautepisteet ja niiden prosentuaalinen osuus. Jotkut saattaa tehdä ensimmäiset sata kauppaa pohjalle plussalla ja sen jälkeen alkaa tippua negaa.

E: Niin ja siis nämä reklamaatiokeikat on hoidettu asianmukaisesti, ebayn toimesta ja rahat on tullut tilille.
Edit: Ikinä ei ebay ja paypal maksanut takaisin koko summa. Kumpikin kauppa hoidettiin petollisesti heidän osaltaan. Myyjän luotettavuushan näissä on yhdentekevä asia, paypal ja ebay LUPAA money back takuun omgelmatilanteissa. Mutta se ei ole money back vaan partially money back.
Herrasmies ei kahta vaihda - Toinen on Mersu ja toinen on vaihde.
Avatar
tähtikuljettaja
Mersuvelho
Viestit: 1792
Liittynyt: 05.11.2006 19:30
Paikkakunta: Lounais-Suomi

Re: Rahat - ebay ja paypal vei

Viesti Kirjoittaja tähtikuljettaja »

AK47 kirjoitti: 19.8.2021 23:23
Edit: Ikinä ei ebay ja paypal maksanut takaisin koko summa. Kumpikin kauppa hoidettiin petollisesti heidän osaltaan. Myyjän luotettavuushan näissä on yhdentekevä asia, paypal ja ebay LUPAA money back takuun omgelmatilanteissa. Mutta se ei ole money back vaan partially money back.
En muista tarkalleen tapaustasi enkä lukenut aiempia viestejä uudelleen enkä lähde tulkitsemaan mihin kategoriaan se kuului mutta eihän se eBay/PayPal takuu voi noin suoraviivainen olla että kaikissa ongelmatilanteissa rahat palautettaisiin. Myös ostajan kannalta on hyvä jos kaikille ongelma-asiakkaille ei makseta rahoja takaisin. Sama juttu kuin nämä tuulettimia kesähelteille ostaneet ja niitä helteiden jälkeen palauttaneet asiakkaat. Tietäähän sen keiden maksettaviksi nuo lainalaitteet lopulta tulevat.
Avatar
AK47
aktiivimeseläinen
Viestit: 5692
Liittynyt: 19.2.2007 23:05
Paikkakunta: 08/09

Re: Rahat - ebay ja paypal vei

Viesti Kirjoittaja AK47 »

tähtikuljettaja kirjoitti: 20.8.2021 8:16
AK47 kirjoitti: 19.8.2021 23:23
Edit: Ikinä ei ebay ja paypal maksanut takaisin koko summa. Kumpikin kauppa hoidettiin petollisesti heidän osaltaan. Myyjän luotettavuushan näissä on yhdentekevä asia, paypal ja ebay LUPAA money back takuun omgelmatilanteissa. Mutta se ei ole money back vaan partially money back.
En muista tarkalleen tapaustasi enkä lukenut aiempia viestejä uudelleen enkä lähde tulkitsemaan mihin kategoriaan se kuului mutta eihän se eBay/PayPal takuu voi noin suoraviivainen olla että kaikissa ongelmatilanteissa rahat palautettaisiin. Myös ostajan kannalta on hyvä jos kaikille ongelma-asiakkaille ei makseta rahoja takaisin. Sama juttu kuin nämä tuulettimia kesähelteille ostaneet ja niitä helteiden jälkeen palauttaneet asiakkaat. Tietäähän sen keiden maksettaviksi nuo lainalaitteet lopulta tulevat.
No, jos et viitsi alkuperäistä viestiä lukea mutta viitsit silti kommentoida asiaa tuntematta niin painoarvo näkemyksellesi on tasan nolla.

Oletko sitä mieltä että jos maksan tuotteen eurolla ja ebay myyjä tai joku muu muuttaa sen johonkin toiseen valuuttaan itse kurssilla x ja palautuksessa muuttaa senhetkisen kurssin mukaan palautuksen 0.9 euroksi että olen saanut hyvityksen saapumattomasta tuotteesta tai viallisena palautetusta takaisin täysimääräisenä?

Tässä on myös kyse siitä, että mulle kävi kaksi kertaa peräkkäin näin kahdessa erityyppisessä kaupassa lyhyen ajan sisällä ja muina aikoina jälkeenpäin tileistä katsottuna samaa on ollut lähes joka kaupassa (jos voivat perustella kurssimuutoksilla pienemmän palautuksen niin tekevät sen, mutta jos kurssi olisi minulle palautuksessa edullinen, palauttavat kuitenkin max sen summan mitä olen maksanut). Voisi olettaa että muissakin ebay/paypal tapauksissa joissa tavara ei tule tai kauppa peruuntuu rikkinäisen tuotteen takia noudatetaan samaa kaavaa.

Tästä voi päätellä sen että EBAY ja PAYPAL ROSVOAA x miljoonaa kertaa vuodessa pienen summan palautettujen kauppojen maksuista. Voin arvata että miljoona kertaa euro olisi miljoona euroa. Tuo on systemaattista eikä sitä ilmoiteta etukäteen. Mutta money back EI toteudu ellei kurssi satu olemaan suotuisa.

Olenko ongelmatapaus ja syyllinen vajaaseen palautukseen jos en arvaa valuuttakurssien muutosta ja jos asiasta ei ilmoiteta etukäteen? VAI EBAY tai PAYPAL?

Mä en tilaa palauttaakseni vaan käyttääkseni. Mutta vialliset palautan, sehän on selvä. Paypal säännöissä lukee että jos tuote on viallinen myyjä maksaa palautuskulut - tästä on seurannut se että myyjä ei haluakkaan maksaa palautusta (koska tiesi että takaisin tulee se viallinen) ja palauttaa maksun ilman takaisinlähetystä. Aina otan kuvan/videon jos tuotteessa vika. Kerran avattiin postissa paketti kun sitä oli rusikoitu jotta en kuittaa vastaanotetuksi ilman vahinkoilmoituslappuja yms. Huonosti paketoidut ja rikkinäiset tuotteet vituttaa jo ilman että joku rupee niiden palautuksista vetämään prosenttinsa välistä puhumattakaan että lähettäessä on jo ollut vika/rikki.

Vieläkö jäi epäselväksi jotain mistä haluat urputtaa?

EBAY ja PAYPAL ei maksa takaisin MONEY BACK kuten on luvannut. Eikä asiasta mitään mainita etukäteen.
Herrasmies ei kahta vaihda - Toinen on Mersu ja toinen on vaihde.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Varastettua”