A150 keskuslukko reistaa

Luukut, ovet, keskuslukitus, valot.
Vastaa Viestiin
sportsman
Viestit: 56
Liittynyt: 12.6.2012 10:37

A150 keskuslukko reistaa

Viesti Kirjoittaja sportsman »

Moi!

Uuden W169 omistajan olen hieman ihmeissäni , siitä että kun sulkee ovet joko avaimesta tai kuskin oven keskuslukkopainikkeesta niin lukkot hakkaavat eestaas ovissa mutta eivät loputa kuitenkaan jää lukkoon ?

Mistä lähden vikaa hakemaan ? Keskuslukon rele ? Missä tuo sijaitsee?
Avatar
eerola
Herrasmies
Viestit: 1674
Liittynyt: 23.1.2006 20:50
Paikkakunta: Pirkanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja eerola »

Ensimmäiseksi ehdotan, että kokeilet oven laittamista lukkoon siten, että painat hiukan sormella nappulan päästä. Jos nappula menee silloin alas ja ovi lukittuu, on mahdollista, että lukon tangon tiivistekumi ahdistaa.

Jos kokeilusi ohjaa siihen suuntaan, että tiivistekumi voisi olla syypäänä, nyppää oven verhoilu pois ja katso, miten nappulan tanko kulkemaan suojakuminsa läpi. Jos kumi on alkanut ahdistaa, se voi aiheuttaa tuon konekivääriefektin. Siihen lääkkeeksi riittää tangon puhdistus, tiivisteen silikonisuihkuttelu, ja mahdollisesti pieni tiivisteen avartaminen leikkaamalla.

Valitettavasti todennäökisempää kuitenkin on, että lukko on mennyt rikki. Silloin ovi ei mene lukkoon vaikka nappula olisi alhaalla. Silloin ei auta käytännössä muu kuin vaihtaa koko lukkopaketti. Vaihdon hinta on vähän yli 200EUR.
-T

Kuva
sportsman
Viestit: 56
Liittynyt: 12.6.2012 10:37

Viesti Kirjoittaja sportsman »

Kiitos vihjeestä . Käsin painamalla menevät kyllä kaikki ovet lukkoon ja
vika kyllä saattaa olla tuossa oven napissa. Auto on seissyt muutaman kuukauden joten laitetaanpa hieman voitelua sinne.
lassekuu
Viestit: 1
Liittynyt: 20.2.2013 9:24

Viesti Kirjoittaja lassekuu »

Minulla toinen takaovi paukutti kun konekivääri, kyselin ongelmaan ratkaisua mersufoorumilta, neuvona oli lukkomekanismin uusiminen, ratkaisin ongelman ohjelmoimalla avaimen avaamaan vain kuskin oven kun yleensä yksin ajelen. Sattumalta löysin tämän foorumin.
Pikku ruiskaus öljyä nupin juureen ja ainakin pari päivää lukko toiminut hyvin. Kiitos vinkistä.
Avatar
Bomber4
aktiivimeseläinen
Viestit: 2348
Liittynyt: 23.9.2007 3:08
Paikkakunta: Ylöjärvi

Viesti Kirjoittaja Bomber4 »

Onko uutta tullut näihin ,yksi takaoven lukko tikkaa välillä ja arpoo jääkö lukkoon vai auki. Eli oisko sama vika kuin 203/211 koreissa,eli pikkujousi poikki. Ei sinänsä kovin haittaa,mutta jos urheilis joskus kuntoon.
Star
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “W169 kori”